habitatul jaguarilor: ce mănâncă jaguarii?

Jaguar este a treia felină ca mărime după leu și tigru. Această pisică mare aparține genului Panthera, clasa Mammalia și, de fapt, în America, este singura specie Panthera care se găsește. În acest articol vom discuta despre obiceiurile alimentare ale acestui animal puternic și, de asemenea, vom arunca o privire atentă asupra habitatului său.

fotografie a unui Jaguar uimitor în sălbăticie

jaguarii sunt cunoscuți pentru asemănarea lor strânsă cu leoparzii, deoarece au un model punctat similar pe corpul lor și sunt la fel de regali și frumoși în aspectul lor. Dar jaguarii au pete mai mari și mai puține în comparație cu un leopard.

de asemenea, au un cap lat și o maxilară extrem de puternică. De obicei, jaguarii cântăresc între 100 și 250 de kilograme și trăiesc timp de 12 până la 15 ani în sălbăticie. Un adult are o lungime de 5 până la 8 picioare, inclusiv coada.

Jaguar Distribution

locație

Jaguar masculin care se uită de pe plajă

gama actuală de Jaguar se întinde pe partea de sud a Americii de Nord (Statele Unite și Mexic), în America Centrală până la aproape jumătate din America de Sud (la nord de Argentina, La sud de Paraguay).

subspecii Jaguarului

jaguarii sunt împărțiți în 9 subspecii — numele speciei și gama lor este prezentat mai jos.

  • Arizona jaguar (P. onca arizonensis) — Arizona, New Mexico
  • jaguar din America Centrală (P. O. Centralis) – El Salvador sud la Columbia
  • jaguarul lui Goldman (P. onca goldmani) – Yucat Peninsula La sud la Belize
  • Jaguar Mexican (Panthera onca hernandesii)- Mexic de Vest
  • jaguar Paraguay (P. onca paraguensis) – Mato Grosso în Brazilia până în nordul Argentinei și Paraguay
  • Panthera onca onca – Venezuela
  • Jaguar Peruvian (P. Onca peruviana) – Peru de coastă
  • Vera Cruz Jaguar (P. onca veraecrucis) – estul și sud – estul Mexicului până în Texas
  • Panthera onca palustris-Mato Grosso în Brazilia până în Paraguay de-a lungul râului Paraguay și ne Argentina

teren de origine

Habitat Jaguar

gama

în linii mari, jaguarul se găsește în Mexic, America Centrală și de Sud. Se găsește într-o varietate de habitate, cum ar fi pădurile tropicale tropicale, terenurile stâncoase, pe lângă zonele umede inundate sezonier și terenurile de pajiști uscate.

se credea că aceste animale au dispărut complet din sud-vestul Statelor Unite; cu toate acestea, recent, au existat observații ocazionale. Cea mai mare populație a acestora se găsește în bazinul Amazonului, care este umed.

pădure densă potrivită pentru vânătoare

Jaguar băut

pentru a prinde prada cu ușurință, jaguarii preferă pădurile dense care oferă o acoperire amplă pentru o ambuscadă perfectă. Iubesc apa și se găsesc adesea în zone cu o cantitate adecvată de apă, cum ar fi râurile și mlaștinile din pădurile dense.

sunt înotători destul de buni și adesea vânează și ucid crocodili de dimensiuni mici. Această felină este rar întâlnită în zonele montane și la altitudini de 4000 de metri și mai sus.

Habitat în scădere rapidă

Jaguar

la fel ca majoritatea animalelor din sălbăticie, jaguarii se confruntă, de asemenea, cu riscuri din cauza distrugerii rapide a habitatului lor, iar acest lucru se datorează în principal defrișărilor. Populația jaguarilor se retrage într-un ritm alarmant.

datorită creșterii civilizației, zonele de sub păduri și pajiști sunt curățate de oameni. Acest animal a dispărut acum din țări precum El Salvador și Uruguay, pe lângă multe alte zone în care a fost observat mai devreme frecvent.

dietă

aport alimentar

pentru un jaguar care cântărește 34 kg (75 lb), aportul zilnic de alimente variază între 1,2 și 1,5 kg (2,6-3,3 lb). Deoarece aceste animale cheltuiesc mai multă energie în sălbăticie în comparație cu cele din captivitate, jaguarii din captivitate sunt mai grei (50-60 kg/110-130 lb), iar necesarul de hrană este aproape de 2 kg (4,4 lb).

Palatul alimentelor

Jaguar Cat

jaguarii sunt prădători de vârf, preferă prada mare și sunt deosebit de pasionați de carne. Palatul alimentar al unui jaguar este larg, cuprinzând cel puțin 87 de specii, de la tapiri, păsări, leneși, broaște țestoase, rozătoare, până la reptile, maimuțe, broaște și căprioare.

spre deosebire de celelalte specii de acest gen, jaguarii nu sunt în primul rând mâncători de oameni, dar se știe că fac o excepție atunci când sunt provocați sau se simt pe cale de dispariție. De asemenea, mănâncă animale. Reprezintă o mare amenințare pentru oamenii care locuiesc în aceeași regiune.

tehnica de vânătoare

Jaguar

o maxilară puternică și dinți foarte puternici permit acestei pisici să-și omoare prada cu ușurință. Aceste animale sunt, de asemenea, cunoscute pentru a lua broaște țestoase marine, deoarece puterea lor face posibilă chiar străpungerea cojilor țestoaselor.

stilul tipic al pisicilor mari pentru a-și ucide prada este ținând gâtul prăzii cu fălcile până se sufocă. Jaguarii au un mod unic de vânătoare, care include mușcarea prin craniul prăzii, între urechi și străpungerea creierului, făcând prada imobilă.

Jaguar își urmărește prada

Jaguar mergând pe râu

o altă strategie specială de vânătoare pe care jaguarii o adaptează este aceea de a nu-și urmări niciodată prada. Ei fac ucide lor de urmărire prada înainte de a ataca sau o ambuscadă. În cea mai mare parte își trag prada în pădurea densă sau într-o zonă retrasă, apoi se sărbătoresc pe ea. Spre deosebire de tigri, jaguarii nu-și ascund niciodată prada după ce au ucis-o.

nevoia stringentă de conservare

pereche Jaguar

vânătoarea pentru pielea jaguarului continuă. E timpul să ne trezim și să facem ceva pentru conservarea lor? Sau altfel, poate veni un moment în care aceste pisici mari maiestuoase vor rămâne doar ca o imagine frumoasă în cărți.

Familia Jaguar
Jaguar Portret

Jaguar
Jaguar Privind Departe De Camera
Jaguar Cubs
Jaguar
Portret Jaguar

Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.