Jaguars ‘ Habitat: wat eten Jaguars?Jaguar is de op twee na grootste katachtige na de Leeuw en de tijger. Deze grote kat behoort tot het Panthera geslacht, klasse Mammalia, en in feite in de Amerika ‘ s, Het is de enige Panthera soort die wordt gevonden. In dit artikel zullen we de eetgewoonten van dit krachtige dier bespreken en ook een kijkje nemen op zijn habitat.

 Foto van een verbluffende Jaguar in het Wild

Jaguars staan bekend om hun grote gelijkenis met luipaarden, omdat ze een vergelijkbaar gestippeld patroon op hun lichaam hebben en er even koninklijk en mooi uitzien. Maar jaguars hebben grotere en minder vlekken in vergelijking met een luipaard.

ze hebben ook een brede kop en een zeer krachtige kaak. Jaguars wegen meestal tussen de 100 en 250 pond en leven 12 tot 15 jaar in het wild. Een volwassene is 5 tot 8 voet lang met inbegrip van de staart.

Jaguar verspreiding

locatie

mannelijke Jaguar die vanaf het strand staart

het huidige gebied van Jaguar strekt zich uit over zuidelijk deel van Noord-Amerika (Verenigde Staten en Mexico), dwars door Midden-Amerika tot bijna de helft van Zuid-Amerika (ten noorden van Argentinië, ten zuiden van Paraguay).

ondersoorten van Jaguar

Jaguars zijn onderverdeeld in 9 ondersoorten — de naam van de soort en hun verspreidingsgebied wordt hieronder gegeven.

  • Arizona jaguar (P. onca arizonensis) – Arizona, New Mexico
  • Midden-Amerikaanse jaguar (P. o. centralis) – El Salvador zuiden van Columbia
  • Goldman ‘ s jaguar (P. onca goldmani) – Yucatán Schiereiland ten zuiden aan Belize
  • Mexicaanse jaguar (Panthera onca hernandesii)- West-Mexico
  • Paraguay jaguar (P. onca paraguensis) – Mato Grosso in Brazilië tot noord-Argentinië en Paraguay
  • Panthera onca onca – Venezuela
  • Peruaanse jaguar (P. onca peruviana) – Kust van Peru
  • Vera Cruz jaguar (Blz. onca veraecrucis) – oostelijk en zuidoostelijk Mexico tot Texas
  • Panthera onca palustris-Mato Grosso in Brazilië tot Paraguay langs de Paraguay rivier en NE Argentinië

thuis

Jaguar Habitat

waaier

de Jaguar komt voor in Mexico, Midden-en Zuid-Amerika. Het wordt gevonden in een verscheidenheid van habitats, zoals de tropische regenwouden, rotsachtige terreinen, in aanvulling op wetlands die seizoensgebonden overstroomd, en terreinen van droog grasland.Men dacht dat deze dieren volledig verdwenen waren uit het zuidwesten van de Verenigde Staten; de laatste tijd zijn er echter af en toe waarnemingen gedaan. Hun grootste populatie is te vinden in het Amazonebekken, dat vochtig is.

dicht bos geschikt voor de jacht

Jaguar Drinken

om prooien gemakkelijk te vangen, geven Jaguars de voorkeur aan dichte bossen die voldoende dekking bieden voor een perfecte hinderlaag. Ze houden van water en zijn vaak te vinden in gebieden met een voldoende aanvoer van water, zoals rivieren en moerassen in dichte bossen.

het zijn vrij goede zwemmers en jagen en doden vaak kleine krokodillen. Deze kat komt zelden voor in bergachtige gebieden en op hoogtes van 4000 meter en hoger.

snel afnemende Habitat

Jaguar

zoals de meeste dieren in het wild worden Jaguars ook geconfronteerd met risico ‘ s als gevolg van de snelle vernietiging van hun habitat, en dit is voornamelijk te wijten aan ontbossing. De bevolking van Jaguars trekt in een alarmerend tempo terug.

als gevolg van de toename van de beschaving, worden de gebieden onder bossen en graslanden geruimd door de mens. Dit dier is nu uitgestorven uit landen als El Salvador en Uruguay, naast veel meer gebieden waar het eerder vaak werd gespot.

dieet

voedselinname

voor een jaguar die 34 kg weegt, varieert de dagelijkse voedselinname tussen 1,2 en 1,5 kg (2,6-3,3 lb). Aangezien deze dieren meer energie besteden in het wild dan in gevangenschap, zijn de jaguars in gevangenschap zwaarder (50-60 kg/110-130 lb) en is de voedselbehoefte dicht bij 2 kg (4,4 lb).

voedsel gehemelte

Jaguar Cat

Jaguars zijn top roofdieren, ze geven de voorkeur aan grote prooien en zijn vooral dol op vlees. Het voedsel gehemelte van een jaguar is breed, omvat ten minste 87 soorten, variërend van tapirs, vogels, luiaards, schildpadden, knaagdieren, reptielen, apen, kikkers en herten.In tegenstelling tot de andere soorten in zijn soort zijn jaguars niet voornamelijk menseneters, maar maken ze wel een uitzondering wanneer ze worden uitgelokt of zich bedreigd voelen. Ze eten ook vee. Een grote bedreiging voor de mensen die in dezelfde regio wonen.

Jachttechniek

Jaguar

een krachtige kaak en zeer sterke tanden stellen deze kat in staat zijn prooi gemakkelijk te doden. Deze dieren zijn ook bekend om op te nemen zeeschildpadden als hun kracht maakt het mogelijk om zelfs de schelpen van schildpadden doorboren.

de typische stijl van grote katten om hun prooi te doden is door de keel van de prooi met zijn kaken vast te houden tot hij stikt. Jaguars hebben een unieke manier van jagen, waaronder bijten door de schedel van de prooi, tussen de oren, en het doorboren van de hersenen, waardoor de prooi onbeweeglijk.

Jaguar stalkt zijn prooi

Jaguar loopt in de rivier

een andere specifieke jachtstrategie die de jaguars aanpassen is dat ze nooit op hun prooi jagen. Ze doden de prooi door ze te stalken voordat ze hem aanvallen of in een hinderlaag lokken. Ze slepen meestal hun prooi weg in het dichte bos, of een afgelegen gebied, en dan smullen ervan. In tegenstelling tot tijgers verbergen jaguars hun prooi nooit na het doden ervan.

de grote behoefte aan conservering

Jaguarpaar

de jacht op Jaguars huid gaat nog steeds door. Het is tijd dat we wakker worden en ons steentje bijdragen aan hun behoud? Of anders, een tijd kan komen wanneer deze grote majestueuze katten zal alleen blijven als een mooi plaatje in boeken.

Jaguar Familie
Jaguar Portret

Jaguar
Jaguar Kijkt Weg Van De Camera
Jaguar Welpen
Jaguar
Jaguar Portret

Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.