tilbage da Vista var det hotte emne, skrev vi en artikel om, hvordan du netværker Vista og PC ‘ er sammen. Nu har vi en anden vinduer versionvinduer 7, der kommer til butikker i Oktober 2009at tilføje i blandingen.

som mange af os har du sandsynligvis en ældre Vista-maskine, der venter, når du tager en ny forudindlæst PC med hjem eller en opgraderingskopi af vinduer 7.

selvom du måske bare kan starte Vinduer 7 op, og alle computere automatisk kan se hinanden, kan du nogle gange løbe ind i problemer.

så i denne artikel gennemgår vi et par ting om hver af computerne. Snart får du dem alle til at tale med hinanden, dele filer, printere og medier.

Kontroller, at du bruger NTFS på dine harddiske

som diskuteret tidligere bruger dine ældre pc ‘ er muligvis et mindre sikkert filsystem: FAT32. Derfor skal du sørge for, at du bruger NTFS (ny teknologi filsystem).

du kan henvise til den forrige artikel (startende med det fjerde fulde afsnit nede) for at finde det aktuelle filsystem og om nødvendigt konvertere det.

sørg for, at fil-og printerdeling er aktiveret

selvom vinduer automatisk installerer og aktiverer protokollen til fil-og printerdeling, kan den ved et uheld deaktiveres. Derfor bør du dobbelttjekke det, især hvis du i øjeblikket har delingsproblemer.

i dialogboksen Egenskaber for netværksforbindelsen (se figur 1) vil du sikre dig, at fil-og printerdeling for Microsoft-netværk og klient til Microsoft-netværksprotokoller er aktiveret.

klik på Start > Opret forbindelse til> Vis alle forbindelser for at komme til egenskabsdialogen for en netværksforbindelse. Højreklik derefter på den netværksforbindelse, du bruger, og vælg Egenskaber.

Sådan kommer du derhen i Vista: åbn Netværks-og delingscenter, og klik på linket Administrer netværksforbindelser i venstre rude. Højreklik derefter på netværksforbindelsen, og vælg Egenskaber.

Åbn Netværks-og Delingscentret i Vinduer 7, Klik på det ønskede link til forbindelsesnavn i området aktive netværk. Klik på knappen Egenskaber i vinduerne forbindelsesstatus.

deaktiver den enkle eller guiden Fildelingsgrænseflade

vinduer professionel og alle udgaver af Vista og Vinduer 7 har avancerede delingsindstillinger. Når du bruger den avancerede metode, kan du bedre styre deling ved hjælp af tilladelser.

du vil bruge en lignende tilgang blandt dine computere, uanset deres vinduer version.

Sådan deaktiveres den enkle eller guidebaserede delingsgrænseflade:

  1. Åbn Computer eller Denne Computer.
  2. Klik på værktøjer, og vælg Mappeindstillinger.
  3. hvis du ikke kan se menuen Filer i Vista eller Vinduer 7, skal du trykke på Alt-tasten.
  4. Klik på fanen Vis.
  5. Rul ned og fjern markeringen i guiden brug deling (i Vista eller Vinduer 7) eller Brug simpel fildeling.
  6. Klik på OK for at gemme ændringerne.

Kontroller, at alle er i samme arbejdsgruppe

på hjemmenetværk og små virksomhedsnetværk skal computere tildeles en arbejdsgruppe. Du skal have alle de computere, du vil dele med hinanden, indstillet til den samme gruppe.

da nogle versioner har forskellige standardarbejdsgruppenavne, skal du vælge et bestemt navn og kontrollere, at hver computer er indstillet til det samme.

hvis du vil finde den aktuelle arbejdsgruppe på en pc, Vista eller 7-maskine, skal du højreklikke på genvejen Denne Computer eller Computer fra menuen skrivebord eller start og vælge Egenskaber. Du kan se indstillingen computernavn, domæne og arbejdsgruppe i systemvinduet.

mens du er ved det, kan du også kontrollere, at du har beskrivende computernavne, så du kan fortælle, hvilken PC der er, når du gennemser netværket.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.