Jaguars Habitat: Hvad spiser jaguarer?

Jaguar er den tredjestørste kat efter løven og tigeren. Denne store kat tilhører Panthera-slægten, klasse Mammalia, og faktisk i Amerika er det den eneste Panthera-art, der findes. I denne artikel vil vi diskutere spisevaner hos dette magtfulde dyr og også se nærmere på dets habitat.

fotografi af en fantastisk Jaguar i naturen

jaguarer er kendt for deres tætte lighed med leoparder, for de deler et lignende prikket mønster på deres krop og er lige så kongelige og smukke i deres udseende. Men jaguarer har større og færre pletter sammenlignet med en leopard.

de har også et bredt hoved og en ekstremt kraftig kæbe. Typisk vejer jaguarer mellem 100 og 250 pund og lever i 12 til 15 år i naturen. En voksen er 5 til 8 fod i længden inklusive halen.

Jaguar Distribution

placering

mandlig Jaguar stirrer fra stranden

den nuværende Jaguar spænder over den sydlige del af Nordamerika (USA), over Mellemamerika indtil næsten halvdelen af Sydamerika (nord for Argentina, syd for Paraguay).

underarter af Jaguar

jaguarer er opdelt i 9 underarter — navnet på arten og deres rækkevidde er angivet nedenfor.

  • jaguar (P. onca) — Jaguar
  • mellemamerikansk jaguar (P. O. centralis) – El Salvador syd til Columbia
  • Goldman ‘ s jaguar (P. onca goldmani) – Yucat – halvøen syd til Belis
  • Japansk jaguar (Panthera onca hernandesii) – Vestrusland
  • Paraguay jaguar (P. onca paraguensis) – Mato Grosso i Brasilien til det nordlige Argentina og Paraguay
  • Panthera onca onca – Peru
  • Peruviansk Jaguar (P. Onca peruviana) – kystnære Peru
  • Vera Jaguar (P. 1921>
  • Panthera onca palustris-Mato Grosso i Brasilien til Paraguay langs Paraguay-floden og Ne Argentina

hjemmebane

Jaguar Habitat

 rækkevidde

bredt jaguaren findes i Central-og Sydamerika. Det findes i en række forskellige levesteder, som de tropiske regnskove, stenede terræn, ud over vådområder, der er sæsonmæssigt oversvømmet, og terræn med tørt græsareal.

man troede, at disse dyr var forsvundet fuldstændigt fra det sydvestlige USA; men for nylig har der været lejlighedsvise observationer. Deres største befolkning findes i amason-bassinet, som er fugtigt.

tæt skov egnet til jagt

Jaguar drikke

for let at fange bytte foretrækker jaguarer tætte skove, der giver rigelig dækning til et perfekt baghold. De elsker vand og findes ofte i områder med tilstrækkelig vandforsyning, som floder og sumpe i tætte skove.

de er ret gode svømmere og jager og dræber ofte små krokodiller. Denne katte findes sjældent i bjergrige områder og i højder på 4000 meter og derover.

hurtigt faldende Habitat

Jaguar

som de fleste dyr i naturen står jaguarer også over for risici på grund af den hurtige ødelæggelse af deres levesteder, og dette skyldes hovedsageligt skovrydning. Jaguars befolkning falder i en alarmerende hastighed.

på grund af stigningen i civilisationen ryddes områderne under skove og græsarealer af mennesker. Dette dyr er nu uddød fra lande som El Salvador og Uruguay, ud over mange flere områder, hvor det tidligere ofte blev set.

diæt

fødeindtagelse

for en jaguar, der vejer 34 kg (75 lb), varierer det daglige fødeindtag mellem 1, 2 til 1, 5 kg (2, 6-3, 3 lb). Da disse dyr bruger mere energi i naturen sammenlignet med dem i fangenskab, er jaguarerne i fangenskab tungere (50-60 kg/110-130 lb), og fødevarebehovet er tæt på 2 kg (4,4 lb).

Madgane

Jaguarkat

jaguarer er rovdyr, de foretrækker stort Bytte og er især glad for kød. En Jaguars madgane er bred og omfatter mindst 87 arter, der spænder fra tapirer, fugle, dovendyr, skildpadder, gnavere til krybdyr, aber, frøer og hjorte.

i modsætning til de andre arter af sin art er jaguarer ikke primært menneskeædere, men er kendt for at gøre en undtagelse, når de provokeres eller føler sig truede. De spiser også husdyr. Udgør en stor trussel mod de mennesker, der bor i samme region.

jagtteknik

Jaguar

en kraftig kæbe og meget stærke tænder gør det muligt for denne kat at dræbe sit bytte med lethed. Disse dyr er også kendt for at påtage sig havskildpadder, da deres styrke gør det muligt endda at gennembore skildpaddernes skaller.

den typiske stil for store katte til at dræbe deres bytte er ved at holde byttets hals med sine kæber, indtil det kvæles. Jaguarer har en unik måde at jage på, som inkluderer at bide gennem rovets kranium, mellem ørerne og gennembore hjernen, hvilket gør byttet ubevægeligt.

Jaguar forfølger sit bytte

Jaguar, der går i floden

en anden særlig jagtstrategi, som jaguarerne tilpasser, er, at de aldrig jager deres bytte. De dræber ved at forfølge byttet, før de angriber eller baghold det. De trækker for det meste deres bytte væk i den tætte skov eller et afsondret område og fejrer derefter på det. I modsætning til Tigre skjuler jaguarer aldrig deres bytte efter at have dræbt det.

det alvorlige behov for bevarelse

Jaguar-par

jagten på Jaguars hud fortsætter stadig. Det er på tide, at vi vågner op og gør vores bit mod deres bevarelse? Ellers kan der komme en tid, hvor disse store majestætiske katte kun forbliver som et smukt billede i bøger.

Jaguar Family
Jaguar Portræt

Jaguar
Jaguar Kigger Væk Fra Kameraet
Jaguar Cubs
Jaguar
Jaguar Portræt

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.