Jaguar ' S Habitat: co jaguáři jedí?

Jaguar je třetí největší kočkovitá šelma po lvu a tygrovi. Tato velká kočka patří do rodu Panthera, třídy Mammalia, a ve skutečnosti v Americe je to jediný druh Panthera, který se nachází. V tomto článku budeme diskutovat o stravovacích návycích tohoto mocného zvířete a také se podrobně podíváme na jeho stanoviště.

 fotografie ohromujícího jaguára ve volné přírodě

jaguáři jsou známí svou blízkou podobností s leopardy, protože sdílejí podobný Tečkovaný vzor na svém těle a jsou stejně královští a krásní svým vzhledem. Ale jaguáři mají větší a méně míst ve srovnání s leopardem.

mají také širokou hlavu a extrémně silnou čelist. Jaguáři obvykle váží mezi 100 až 250 liber a žijí 12 až 15 let ve volné přírodě. Dospělý je 5 na 8 nohy na délku včetně ocasu.

Jaguar distribuce

umístění

 muž Jaguar zíral z pláže

současná řada Jaguar pokrývá jižní část Severní Ameriky (Spojené státy a Mexiko), přes Střední Ameriku až téměř polovinu Jižní Ameriky (sever Argentiny, jižně od Paraguaye).

poddruh jaguára

jaguáři jsou rozděleni do 9 poddruhů — název druhu a jejich rozsah je uveden níže.

  • Arizona jaguar (P. onca arizonensis) – Arizona, Nové Mexiko
  • Středoamerický jaguar (P.o. centralis) – El Salvador jih do Kolumbie
  • Goldmanův jaguar (P. onca goldmani) – poloostrov Yucatán jih do Belize
  • mexický jaguar (Panthera onca hernandesii)- Západní Mexiko
  • Paraguayský jaguar (P. Onca paraguensis) – Mato Grosso v Brazílii do severní Argentiny a Paraguaye
  • Panthera onca onca – Venezuela
  • Peruánský jaguar (P. onca peruviana) – pobřežní Peru
  • Vera Cruz Jaguar (P. Onca veraecrucis) – východní a jihovýchodní Mexiko do Texasu
  • Panthera onca palustris-Mato Grosso v Brazílii do Paraguaye podél řeky Paraguay a NE Argentina

domácí půda

Jaguar Habitat

rozsah

obecně řečeno, Jaguar se nachází v Mexiku, střední a Jižní Americe. Nachází se v různých stanovištích, jako jsou tropické deštné pralesy, skalnaté terény, kromě mokřadů, které jsou sezónně zaplaveny, a terény suchých travních porostů.

předpokládalo se, že tato zvířata zcela zmizela z jihozápadních Spojených států; nedávno však došlo k příležitostným pozorováním. Jejich největší populace se nachází v povodí Amazonky, která je vlhká.

hustý les vhodný k lovu

 Jaguár pije

jaguáři dávají přednost hustým lesům, které nabízejí dostatek krytí pro dokonalé přepadení. Milují vodu a často se nacházejí v oblastech s dostatečným množstvím vody, jako jsou řeky a bažiny v hustých lesích.

jsou to docela dobří plavci a často loví a zabíjejí malé krokodýly. Tato kočka se zřídka vyskytuje v horských oblastech a ve výškách 4000 metrů a výše.

rychle se snižující stanoviště

 Jaguár

stejně jako většina zvířat ve volné přírodě čelí jaguáři také rizikům v důsledku rychlého zničení jejich stanoviště, a to zejména v důsledku odlesňování. Populace jaguárů ustupuje alarmujícím tempem.

vzhledem k nárůstu civilizace jsou oblasti pod lesy a pastvinami vyčištěny lidmi. Toto zvíře nyní vyhynulo ze zemí, jako Salvador a Uruguay, kromě mnoha dalších oblastí, kde bylo dříve často spatřeno.

dieta

příjem potravy

u jaguára o hmotnosti 34 kg (75 lb) se denní příjem potravy pohybuje mezi 1,2 až 1,5 kg (2,6-3,3 lb). Vzhledem k tomu, že tato zvířata tráví více energie ve volné přírodě ve srovnání s těmi v zajetí, jaguáři v zajetí jsou těžší (50-60 kg / 110-130 lb) a potřeba potravy se blíží 2 kg (4.4 lb).

jídlo patro

 Jaguár kočka

jaguáři jsou vrcholoví predátoři, dávají přednost velké kořisti a mají rádi zejména maso. Potravní patro jaguára je široké, zahrnující nejméně 87 druhů od tapírů, ptáků, lenochodů, želv, hlodavců až po plazy, opice, žáby a jeleny.

na rozdíl od ostatních druhů svého druhu nejsou jaguáři primárně lidožrouti, ale je známo, že dělají výjimku, když jsou vyprovokováni nebo se cítí ohroženi. Jedí také hospodářská zvířata. Představuje velkou hrozbu pro lidi žijící ve stejné oblasti.

lovecká technika

 Jaguar

silná čelist a velmi silné zuby umožňují této kočce snadno zabít svou kořist. Je také známo, že tato zvířata berou mořské želvy, protože jejich síla umožňuje dokonce propíchnout skořápky želv.

typickým stylem velkých koček pro zabíjení jejich kořisti je držení hrdla kořisti čelistmi, dokud se neudusí. Jaguáři mají jedinečný způsob lovu, který zahrnuje kousání lebkou kořisti, mezi ušima a propíchnutí mozku, čímž je kořist nehybná.

Jaguar sleduje svou kořist

Jaguar kráčí v řece

další zvláštní loveckou strategií, kterou jaguáři přizpůsobují, je to, že nikdy nehoní svou kořist. Zabíjejí tím, že pronásledují kořist, než ji napadnou nebo přepadnou. Většinou táhnou svou kořist pryč do hustého lesa nebo do odlehlé oblasti a pak se na ní hodují. Na rozdíl od tygrů jaguáři nikdy neskrývají svou kořist poté, co ji zabili.

zoufalá potřeba ochrany

Jaguar Pair

hon na jaguarovu kůži stále pokračuje. Je čas se probudit a udělat svůj kousek k jejich zachování? Jinak může přijít čas, kdy tyto velké majestátní kočky zůstanou jen jako pěkný obrázek v knihách.

Jaguar Family
Jaguar Portrét

Jaguar
Jaguar Se Ohlíží Před Kamerou
Jaguar Cubs
Jaguar
Jaguar Portrait

Articles

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.